23.11.2011

Pink food tastes better

Kyselin teiltä pari päivitystä sitten, että sattuisiko ruuanlaitto kiinnostamaan. Noh, kukaan ei vastannut, joten tulkitsen hiljaisuuden myöntymisen merkkinä. :) Olen nimittäin itse aika orientoitunut kokkaamaan, eivätkä ne minun pöperöni useimmiten huonoiltakaan maistu. Aloitin joskus yläasteella kokkailemaan reseptikirjoista, mutta nykyisimmin useimmiten valmistan lähinnä vähän (tai vähän enemmän) soveltaen jotain itselleni siitä, mitä jääkaapista sattuu löytymään. Kutsun näitä väkerryksiäni iloisesti "mössöiksi" mikä useimmiten kuvaa ihan hyvin niiden syntyhistoriaa ja ulkonäköä. Kaveriporukassa sitten valmistetaan joskus jotain hieman sivistyneempää ja monimutkaisempaa. Siitä enemmän luvassa piakkoin. :)

Eilen onnistuin tekemään eräästä "mössöstäni" vähän fiksumman oloisen ruokalajin, jonka ajattelin jakaa kanssanne. Joten, töttöröröö, saanko esitellä teille:


Punajuuripasta sinihomejuustolla

 • Tarvittavaksi kokemasi määrä täysjyväspagettia
 • 1 kpl valmiiksi keitettyjä punajuuria per persoona
 • 2 rkl ranskankermaa (tai reilu loraus ruokakermaa siellä Suomessa)
 • Sinihomejuustoa
 • Aromisuolaa
 • Oliiviöljyä

Keitä pasta suolavedessä. Huuhtele ja lisää loraus oliiviöljyä. Lisää viipaloidut punajuuret ja ruokakerma ja kuumenna reilusti. Kun kerma on hieman "kuivunut kasaan" pienennä lämpöä ja lisää silputtu sinihomejuusto. Mausta ripauksella aromisuolaa. Juuston sulettua nosta pois hellalta ja popsi pois.


Tämänkin ruokalajin mössöydestä kertoo kyllä tuo aineksien määrän epätarkkuus. :D Itse taisin keittää noin puolikkaan pikkukattilallisen spagettia, viipaloin sekaan puolitoista punajuurta ja juustoa lisäsin ehkä kolmasosan sellaisesta aurajuustokolmiosta. Ja juu söin tuon kaiken itse. Ei ollut muutamaan tuntiin nälkä, voin kertoa.


Näyttääkö syötävältä? ;)

4 kommenttia:

 1. ah näyttää ihan järjettömän hyvältä, tuleepa tässä mieleen, että voisi itsekkin alkaa kokkailla vähän enemmän :D

  vivantvivi.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Ugh punajuurta! Mä luulen, et se ja puolukka ovat ainoat jutut, joita en opi en edes täällä syömään :D Ps. mua kiinnostaa toi tuleva juttu "Kaveriporukassa sitten valmistetaan joskus jotain hieman sivistyneempää ja monimutkaisempaa. Siitä enemmän luvassa piakkoin." !!

  VastaaPoista
 3. Mun piti sanoa että ruoka kiinnostaa :D Mutta unohdin. Sitäpaitsi. Sähän pohdit kuinka kehittää blogia: ruokaaaa ruokaaa ruokaaa :D No ei kun mun mielestä tää on jo ihan kehittynyt :)

  VastaaPoista
 4. Vivian: Kiitos! Kokkailu on kyllä kiva harrastus, ja hyödyllinenkin. :D

  Anna: No täällä ainakin punajuuret ei ole säilöttynä etikkaliemeen, joten voisit vaikka maistaakkin. ;)

  Elina: Hahahaha, onnistuin lukemaan ajatuksesi siis. :D Kiitos paljon! Ja ruokaa tulee varmasti jatkossakin täällä näkymään enemmän tai vähemmän epäsäännöllisesti.

  VastaaPoista

kerro vain!