4.9.2011

Sveitsitär yökylässä

Ihan ensimmäisenä voisin ihmetellä että miten hassua on asua täällä Keskellä. Siis niin keskellä kaikkea, että ystäväni Anna pystyi tulemaan Sveitsistä ihan vaan huvikseen tänne yhdeksi yöksi käymään, kun ei se välimatka ole junalla kuin 2 tuntia. :D Ihan hullua! Anna on siis myös au pairina Baselissa, ja ollaan suunniteltu kaikkea hienoa kivaa kun kerta asutaan näin "lähekkäin". Tänä viikonloppuna Anna tuli tänne Mutzigiin hengailemaan huimaksi 28 tunniksi. Nyt seuraa sitten muutama Aivan Kamala Pokkarikameran Salamalla Otettu Kuva.Alun perin idea oli lähteä kylälle, etsiä jokin pieni pubi ja istuskella siellä parin ääressä koko ilta. No, emme aluksi löytäneet mistään paikkaa jossa olisi voinut ihan vaan juoda, joten ostimme pizzeriasta lempijätskiämme Ben&Jerrysiä, ahmimme sen kerrostalon portailla ja kuvasimme ihan karmeita kuvia.


 Ranskan ensimmäinen päivän asu -kuva!


Annakin voisi aloittaa muotiin ja pukeutumiseen keskittyvän blogin. Ilme on ainakin tarpeeksi fashionista.Löydettiin me lopulta myös paikka jossa oli pöytiä ja jotain alkoholipitoista! Se oli kyllä hotelli-ravintola, mutta ei se mitään, valkkari oli herkullista.

Tänä aamuna lähdettiin sitten käymään keskustassa, jossa oli meneillään La fête de la Biere eli Mutzigin Olutfestivaalit! Täällä on jossain tehdas, jossa on valmistettu olutta jo yli 100 vuotta (?), ja sitä juhlistetaan joka vuosi valitsemalla "Oluen kuningatar", kulkueella, orkesterilla ja olutsuihkulähteellä.


.Ylemmässä kuvassa tyttöjä Alsacelaisissa perinnepuvuissa hevosvaunujen edessä, alemmassa tuolla ihmismassa takana näkyy Olutsuihkulähde, josta sai täyttää ostamansa kolpakon oman kylän kaljalla.Ja tässä sitten me, luonnonkauniit naisolennot. "Myö tullaan Suomesta!" Meille ei oikein olut maistu, niin päätettiin ennemminkin istua aukion laidalla Salon de thén terassilla ja siemailtiin mustaa teetä erilaisten pienten kakkujen kanssa. Kuvia ei ehditty ottaa, ne oli liian herkullisia odottelemaan syömistä. ;)

Iltapäivällä Anna sitten hyppäsi asemalta junaan ja puksutti takaisin Sveitsiin. Ensi viikonloppuna minun olisi tarkoitus tehdä sama reissu! Kun kävelin asemalta kotiin päin, alkoi sataa kaatamalla. Pysähdyin odottelemaan kuivempaa meininkiä erään parvekkeen alle ja leikin huvikseni kameralla. Tämän postauksen viimeinen kuva ilmentää hyvin loppupäiväni tunnelmia.


3 kommenttia:

  1. oon kyllä ihan fashionista, melkein jopa ranskatar! :D

    VastaaPoista
  2. Ei Anna sattuisi asumaan Baselissa suomalais-sveitsiläisessa perheessä, jossa äiti on suomalainen ja isä sveitsiläinen? ;) Lapsia olisi 2 tyttöä, n. 5-9-vuotiaita.Näin anonyyminä mietin vain, ettei vaan olisi samassa perheessä missä itse olin pari vuotta sitten.

    VastaaPoista
  3. Anonyymi: Ei tärpännyt tällä kertaa, kun perheessä sattuu olemaan kaksi yli puolet nuorempaa poikaa. :D Taitaa suomalaisia löytyä enemmänkin sieltä päin. (olis vaan täälläkin!)

    VastaaPoista

kerro vain!