18.9.2011

Shoppailin Strasbourgissa

Eilisen päivän ohjelmaan kuului vain yksi asia: mennä junalla Strasbourgiin ja shoppailla kukkaronsa tyhjäksi. Mission completed superlahjakkaasti, jos voisi sanoa. Päivä alkoi semmoisella fuk olen myöhässä -ilmiöllä, joten kiskaisin vaan ensimmäiset vaatteet kaapista päälle, meikkasin vähän ja juoksin asemalle ostamaan lippua. Ehdin seisoskella siinä jopa minuutin ennen junan tuloa, vähän turhan tipoille meni. Mutta hei that's me... Aamiaisen kiskaisin sitten kitusiini Strasbourgin puolella olevassa kahvilassa. Ostin kanapatongin ja kahvin, joista loppujen lopuksi maksoin vain sen kahvin. Ai miksi? No kun kesken ruokailun minun sämpyläni välistä mönki esiin elävä tuhatjalkainen. Ötökkä ruuassa!!! Arvatkaas meinasinko puklata siihen paikkaan. No, maksoin kahvini ja kipitin pari korttelia keskustammas lohduttamaan itseäni tällaisella:

 Tilasin myös lasillisen vettä (sekä ranskaksi että englanniksi), mutta se ei koskaan saapunut. Hyvä palvelu, parempi mieli...


Päivän asu kauniilla ilmeellä, C&An sovituskopista kivasti peilin kautta. Ilme oli jokaisessa kuvassa tuollainen tai pahempi, mikäköhän mua vaivasi? Tuli pieniä alemmuuskomplekseja aina välillä siellä kaupungilla kävellessäni, kun ihmiset olivat niin hitsin tyylikkäitä ja itse olin räiskäissyt vain jotain päälle aamulla. Ensi kerralla mietin vähän paremmin. En muuten edes ihan hirveästi tykkää C&Asta, muuta jotenkin onnistuin käyttämään sinne melkein 80 euroa. Kertoo itsehillintäni puutteesta tällä reissulla.


Minusta tässä kaupassa oli jotain vikana, eikö teistä? :D

 Jossain vaiheessa pysähdyin evästauolle. Miinuspuoli oli siinä, että yksinään kokonainen rasiallinen mansikoita tuntui ihan liian valtavalta määrältä. Ainakin kolmasosa kalliista marjoista päätyi siis roskikseen. Etsitään ystävää, seuraksi shoppailemaan ja jakamaan ruokaa!
Keskustassa oli meneillään jos jonkinlaista showta ja härdelliä. Eräällä aukiolla oli mm. sirkusesityksiä ja vanhaherra, joka pelasi yksinään shakkia n. 20 muuta vastaan. Siellä oli myös erilaisten kulttuuriharrastusten ja ryhmien esittelytelttoja. Yhdestä nappasin mukaani nuorisosinfoniaorkesterin pääsykoelapun. Vaikka mitäs minä sillä teen, kun soitin nököttää huoneessani Kuopiossa... Yhden tavaratalon edessä oli meneillään muotinäytös, jonka alkamisesta en ollut ollut ihan tietoinen. Arvatkaas paljonko näin? Vihje: 155 cm, ei korkokenkiä. 


Loppupäivän juoksin ympäri kaupunkia ja yritin löytää paikallista Lushia (onnistui<3). Sillä reissulla eksyin Place Gutenbergille. Kirjataidon isä ja ikivanha karuselli samalla aukiolla, how lovely is that? Puolet ajasta liikettä etsi minun kanssani myös n. nelikymppinen mies, joka liimautui kylkeen kiinni ja alkoi jutella kaikkea ranskaksi. Oli kyllä ihan hauska tajuta pystyvänsä kommunikoimaan, mutta siinä vaiheessa kun tyyppi alkaa kysellä että olenko sinkku ja moneltako junani lähtee takaisin, karistin hepun kannoilta.


Tämän kuvan otin kotiparvekkeelta takaisintultuani. Minä olin siis tuolla alla, Strasbourg on 30 kilometrin päässä etuvasemmalla. Silti en kastunut kertaakaan, onnistuin olemaan aina jossain kaupassa kun satoi!


Ja tässä sitten shoppailukierrokseni tulos. Esittelen sen lähiaikoina ihan omassa postauksessaan, sen verran tuli hankittua. Ja rahaa meni. Paljon. 


Perheen Choupinette- kissaakin kinnostaa näköjään kosmetiikka. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kerro vain!