13.12.2011

Les lumières d'Alsace, osa 2: Joulumarkkinat

Niin kuin taisin jo edellisessä joulunaluspostauksessani mainita, Strasbourg on tituleerannut itsensä "joulun pääkaupungiksi". Nyt muutaman kerran kaupunkia ja niitä kuuluisia joulumarkkinoita kierrelleenä voin sanoa että titteli on täysin ansaittu, en ole ikinä ollut näin joulua täynnä olevassa paikassa. Vaikkei täällä ole edes lunta! Paitsi että paikalliset joulupukit ovat ihan surkeita, onko niiden tosiaan ihan pakko hihkua sitä "houhouhou"taan joka paikassa?? Sen lisäksi yksi niistä istuu asemalla kojun takana ja myy jotain joulumakeisia, uskottava pukkiparka...

Kojuja Place Broglien markkinoilla

Joulumarkkinat ovat tosiaan se Strasbourgin ykkösjuttu joulunalusaikaan. Ne vetävät turisteja ympäri maailmaan, joten etenkin viikonloppuisin keskustassa on lähes mahdotonta liikkua ihmispaljouden takia. Ja kansallisuuksia löytyy ihan joka puolelta tätä palloa. Tänäänkin kuulin kolmen ihmisen puhuvan suomea, ja yhden miehen papattavan englanniksi, että "in Finland I live in a town called Rovaniemi...". Tuli ehkä ihan vähäsen koti-ikävä.

Väkeä kuin pipoa  


Ja siellähän myydään sitten aikalailla kaikkea: Syömistä ja juomista...


Alkuperäisessä kuvassa "rakkauden omenoita" eli Les pommes d'amourBrezeleitä eli suolaisia pullia. En tykkää yhtään.

Siinä valmistuu minun lättyni jonka päälle tuli reilus kerros Nutellaa. Inhosin vielä enemmän kuin brezeleitä.          

 ... kuusenkoristeita, lahjoja ja alsacelaisia matkamuistoja...
Diskopukki, tikaspukki, bändipukki ja kaverit

Ja vähän pernteisempia pukkeja ja tonttuja

... ja tietty jouluvaloja!Olenkohan minä joskus ja maininnut että ranskalaiset tykkää välkkyvästä ;) Joulukuusiakin saa! Vaikka minkä kokoisina, mutta ihan suht suomalaiseen makuunkin sopivina. Täällä kuuset pystytetään tosi aikaisin, tyyliin ensimmäisenä. Meidänkin taloon kuusi laitettiin ja koristelittn jo ihan jouolukuun alussa. :D


Tähän loppuun vielä yksi kuva Strasbourgin valoista, joihin olen siis aivan rakastunut. <3 Miltäs teidän mielestä näyttää? Kyllä minä ainakin täällä viihdyn, ei ole maisemissa tai joulutunnelmissa valittamista. Se lumi vaan puuttuu. Mutta eipä hätää, sitä on luvassa luultavasti viikon sisällä! Ja jos vaikka ei silloinkaan, niin 8 yön päästä olen jo kotona Kuopiossa. Suomijoulu, lunta ja porkkanalaatikkoa!

2 kommenttia:

  1. Etkö oikeesti tykänny nutella crêpestä??!!

    VastaaPoista
  2. EN! :D se oli ihan kamalaa, ylimakeeta, tahmaavaa ja sotkevaa. Seuraavana päivänä söin taas ihan iloisin mielin pinaattijuustoletun. Olenkohan vähän outo?

    VastaaPoista

kerro vain!