5.12.2011

Les lumières d'Alsace, osa 1: Strasbourg

Ajattelin esitellä teille vähän miten tämä alue valmistautuu jouluun. :) Jotta välttyisitte hirvittävänkokoiselta kuvapläjäykseltä, ajattelin näyttää teille joulufiilistä aina pikkuhiljaa välillä, kaupunki tai aihe kerrallaan. Olkoon tämän pikkuisen juttusarjani nimi Les lumières d'Alsace eli Alsacen valot!

Place Kléberin suuri joulukuusi!
Nimi on superosuva ja kuvaa täydellisesti tämän maailmankolkan jouluunvalmistautumista: valoja, valoja ja vielä kerran valoja. Joka puolella. Vilkkuvia valoja, väriä vaihtavia valoja, pieniä valoja, valotauluja, valopuikkoja, hillittyjä valoja, valoja valojen päällä. Strasbourgin tuottelian turistirysä ajoittuu juuri joulukuulle (ja sen muuten huomaa!!), ja kaupunki onkin ihan ronskisti brändännyt joulun itselleen: Mainoslehtisten mukaan Strasbourg on "joulun pääkaupunki" ja "valon maa". Mutta ihmismäärää lukuunottamatta (okei, olen vähänniinkuin turisti itsekin) en valita, satun nimittäin tykkäämään jouluvaloista aika hitsisti! ;)


Tämä viimeinen kuva on olevinaan joulumarkkinoilta, mutta se ei kyllä millään tavalla kuvaa sitä tunnelmaa mikä siellä on. Tämä on nimittäin räpsäisty juuri ennen sulkemisaikaa aseman pikkuiselta markkinapaikalta vesisateessa. Yleensä tuolla saa siis uida että pääsee ihmismassojen läpi sille kojulle mille haluaa... Muutenkin harmittavan vähän tuli näköjään otettua kuvia niiltä vanhankaupungin pieniltä kujilta, jotka on kaikki koristelu aivan  i h a n a s t i ! Aah tuo kattokruunu.<3 Ja niitä roikkuu siis myös kokonaisen kadun pituudelta.

Myös kauppakeskukset ovat panneet reilusti parastaan koristellakseen itsensä joulukuntoon:

taas kattokruunu<3Niin joko minä siis mainitsin että siellä pyörii vähän sitä porukkaa? Les Hallesin joulukuusi ja muuta katosta roikkuvaa joulutavaraa. En tainnut vielä mainita että täälläpäin ihmisillä tuntuu olevan jonkinlainen hinku välkkyviin valoihin. No, tässä hienossa (elämäni ensimmäisessä, armoa!) gifissä sen näette. :D

Ja loppuun kuva millaisessa asussa eilen kaupungilla hilluttiin. Pukukoppien peileistä saa niiiiiiiiin paljon kivempia asukuvia kuin oman huoneen peilistä..... :)


Hyvää joulunodotusta osa yksi!

1 kommentti:

  1. olet söpö <3 ja gif on ihan hieno ;) ja täällä samalla ilmoittautuu kans yks jouluvalojen supersupersuperfani! ois pitäny laskea, kuinka monta kertaa viikonlopun aikana sanoin "Ahh that is so beaufiful" tai "oh, look out that" :D

    VastaaPoista

kerro vain!