9.10.2011

Valinnanvaikeus x300 560 000

Numero on päästä vedetty, se voisi ihan yhtä hyvin olla ääretön. Tuossa aikaisemmin aamulla tuskailin siis syyshepeneiden valinnassa. No, ei ole helpottanut. Lähdin sitten alkuiltapäivästä Strasbourgiin ja päätin kävellä aseman lähettyvillä olevaan kauppakeskukseen ja etsiä uutta takkia/liiviä/ponchoa ja muita tarpeellisia asioita (eli mustia farkkuja, villasukkahousuja, dödöä ja ripsaria; näistä mukaan tarttui tasan sukkikset. olen huono suunnitelmallisessa shoppauksessa) kun kaikki on niin kätevästi lähellä siinä samoilla nurkilla. Justiinsa juu. Se ostoskeskus oli nimittäin valtava! Itse asiassa siellä hetken aikaa vellettuani tajusin että olen käynyt siellä joskus, vaikka luulin että en ole koko paikkaa ikinä nähnytkään. Hieman olin siis yhdessä nurkassa pyörinyt ensimmäisellä kaupunkireissullani... :D Olen muuten aina haukkunut suomalaista kaunista "futuristista" palikka-arkkitehtuuria. Nyt löytyi kyllä voittaja:


Ihailkaa Les Halles'in ostoskeskuksen yhden siiven kaunista ulkokuorta. En ihan oikeasti ensin meinannut tajuta, että olin edes tullut ostarille, sen verran karulta näytti. Sisältä paikka oli siis tosiaan ihan megalomaaninen, kaksikerroksinen ja (kai) kolmisiipinen rakennelma jossa piti suunnistaa kylttien mukaan koska muuten eksyi. Siis minä ainakin eksyin pariinkin otteeseen. Ja kaikkea löytyy, supermarketista elektroniikkaan ja kiinalaisesta ravintolasta mäkkärin kautta henkkamaukalle. Tuli vähän mieleen supersuurennettu Itäkeskus. :D

Liian kallista ja niin ihanaa... nämä kaunokaiset löytyivät André- nimisestä kenkä- ja laukkukaupasta.

Sitten varsinaiseen valinnanvaikeuteen. Vähän aikaa kierreltyäni ja sompailtuani sain tehtyä päätöksen edes siitä, että mitä etsin: tämän syksyn juttu on kuitenkin ponchoviittasysteemi. Karvaliivin hankin jos superhalvalla jonkun kivan jostain löydän, ja tummanruskea aitonahkainen takki pistetään unelmalistalle. Sounds like a plan, huh? :) Mutta kun ei ne ongelmat siihen loppuneet! Löysin kolme erilaista ponchoa. Jokaisessa niissä on jotain aivan täydellisen ihanaa, ja sitten joku pieni virhe, jonka pelkään pilaavan koko vaatteen niin että se kuitenkin jää komeron nurkalle. Mutta sitten kuitenkin rakastan niitä kaikkia, ja jonkun tuollaisen minä haluan!Ensimmäinen ehdokas löyty H&Mltä. Malliltaan tuo oli ehkä kaikista vaihtoehdoista imartelevin, kiitos vyön tietenkin. Mutta kun haluaisin harmaan, ja sellaista värivaihtoehtoa ei ollut. JA kaikenlisäksi tuon koko vaatekappaleen neulos on jotain ihan muuta kuin mitä etsin. Eihän se kaukaa näy, mutta läheltä katsottuna tuo lanka on tuollaista kamalaa kaksiväristä. Tulee mieleen lapsuus ja karmeat villapaidat (sori äiti, se viininpunainen oli oikeasti aika hirveä näin myöhemmin ajateltuna :D). Niin että en tiedä pääsenkö tuosta väritysongelmasta yli. Tämä olisi kuitenkin halvin vaihtoehto.
Seuraava taas on väriltään, materiaaliltaan ja kuvioltaan juuri exactly sellainen kuin olen etsinytkin, mutta se on vähän suurenpuoleinen. Jopa säkkimäinen? Tuo on siis M- koko, joten kyse on mallista. Materiaali on siis huopavillaa, ja hintakin sen mukainen: tuosta saisi pulittaa 69.90 euroa. Mutta laatu maksaa, eikö?
Viimeinen vaihtoehto löytyi samasta kaupasta kuin kakkonenkin, eli Etamista. Materiaali on sama, mutta ehkä hitusen ohuempi. Hintaakin on kympin vähemmän. Tuossa taas en ole varma mallista: hihanreiät ovat kokonaan etukappaleessa, siis vartalon etupuolella. Ulkonäkö miellyttää, mutta pelkään olon muuttuvan outojen hihojen kanssa epämukavaksi. Liekkö turha pelko vai ei, onko kellään kokemusta tuollaisesta mallista?No, yhtäkään ponchoa en loppujen lopuksi saanut jättää varaukseen, koska pääsen käymään Strasbourgissa seuraavan kerran vasta tiistaina ennen kielikurssia. Siihen asti minulla olisi siis aikaa miettiä, ja toivoa että kokoja vielä löytyy. Eli nyt rakkaat muotitietoiset ja lähes muotitietoiset ystäväni ja lukijani AUTTAKAA MINUA kun minä en ihan oikeasti osaa valita!! Muistutan vielä että rakastan noita kaikkia ihan hurjasti omalla tavallaan ja apua... :D

Ps: En tiedä mikä noissa minun rakkaussaappaissani on vikana, mutta koko päivän tallustelun jälkeen jalat olivat niin tulessa että oli pakko tilata hostäidiltä autokyyti kotiin asemalta kun kävelemään ei enää pystynyt. Mikä auttaa huonon lestin aiheuttamiin vaivoihin?


3 kommenttia:

 1. Toi eka on ihana! Vikasta en tykkää.

  Itte laitan tosi harvoin montaa kymppiä yhteen vaatteeseen, mut melkeen kyl kääntyisin sinuna sit tohon keskimmäiseen. Jos se on kuitenkin sitä, mitä oot kaikista eniten halunnut. Tai sitten jatkaisin metsästämistä.

  Plää, rupes tekee mieli lähtee shoppaamaan. :D

  VastaaPoista
 2. Mä sanon, että ehdottomasti tuo kakkonen! Se on kaunis ku västäräkki!

  VastaaPoista
 3. Noora: Itsekin mietin, että olisin käynyt vielä vähän kiertelemässä, kun tarkoituksena olisi mennä käymään Pariisissa ensi viikolla. Muttakun en tiedä uskallanko jättä enää niin myöhään, kun kaupat alkavat olla aika tyhjinä ponchoista jo nyt! Hirvittävin shoppailutilanne IKINÄ. :D

  anonyymi: Hahaha, en olekaan ennen kuullut västäräkkejä sanottavan kauniiksi! Pitää pistää harkintaan. :)

  VastaaPoista

kerro vain!