6.10.2011

Freiburger Bächle ja muita saksalaisia jännittävyyksiä

Oho, onko nyt keskiviikkoilta? Eli ehkä aikakin kertoa viime viikonlopun reissusta. Sori kun ollut elämää vähän enemmän viime päivinä, ei ole millään kerennytjaksanut koneella nyhjöttää! :D Niinkuin edellisessä päivityksessä pikaisesti kerroin, heivasin lapsukaiset loppuillaksi naapuriin (miten paras perhe voikaan olla että lapsenvahti saa hankkia lapsenvahdin!) ja kipitin asemalle suuntana Sveitsi ja Basel eli Annan hoodit. Oli muuten jännittävät hetket kun matkalippuun oli kirjoitettu että junanvaihtoon on Strasbourgissa aikaa 9 minuuttia, ja junataulussa luki että juuri tämä kyseinen yhteys on myöhässä 5 minuuttia. Eli siis pitkällä matikalla juoksentelin 4 minuutissa pitkin asemaa etsien oikeaa junaa ja hyppäsin sitten vaan kyytiin. Puolentoista tunnin matkasta vietinkin sitten reilun tunnin yhteensä kahdessa eri eteisessä seisoskellen, mukavaa oli.

Seuraavana aamuna kiskottiin sitten itsemme ulos jo seitsemän aikoihin, käytiin nappaamasta naapurustosta mukaan Café macchiatot ja tuoreet croissantit ja palattiin asunnolle värjäämään molempien hiukset. Annan pää muuttui kullanvaaleasta tuhkansävyiseksi ja omani sai taas siistimmän ruskean sävyn tuon auringonhaalistaman tilalle. :) Nyt on muuten harvinaisen "oikeasti ruskea" tukka: yleensä oma punapigmentti tunkee esiin ihan mitä tahansa siihen päälle sitten laittaakin, mutta tällä kertaa en ole kyllä huomannut pienintäkään punertavaa pilkahdusta. Hyvä minä! Voin kertoa myös siitä absurdista tunteesta joka syntyy, kun kaksi erittäin aamu-unista ihmistä istuu ennen kymmentä aamiaispöydässä ja miettii että mitä kaikkea sitä onkaan saatu jo aikaan. Kannattaa näköjään joskus herätä ennen puoltapäivää vapaallakin!

Joskus aamupäivästä riennettiin sitten juna-asemalle ja lähdettiin kohti Freiburg im Breisgauta, joka on noin parinsadantuhannen asukkaan  kaupunki Etelä-Saksassa, tässä ihan lähellä sekä Ranskaa että Sveitsiä. Me oltiin kyllä alkupäivä ihan ihmeellisen suunnitelmallisia, tuon aikaisin heräämisen lisäksi älyttiin käydä heti kaupunkiin tultuamme turisti-infossa hakemassa karttoja ja neuvoja. Ei olisi meistä uskonut. :D Istuttiin sitten oppainemme erään kasviskahvilan pöytiin ja tilattiin hintavat mutta hyvät pöperöt. Itse otin tuollaisen salaatin ja kolmen hedelmän pirtelön, ai nam!Jos minä joskus perustan jonkin kokkausblogin niin tästä tulee bannerikuva. ;)

Ja sitten shoppailtiin! Kuvat ostoksesta piti laittaa tähän samaan mutta arvatkaa unohdinko muokata ne, ja näin myöhään en kyllä enää jaksa. Niistä siis oma postaus sanotaan vaikka huomenna. Sen sijaan tässä tällaisia shoppailuretken aikana otettuja häröily/turisteilukuvia:


Kauppahallista löytyi babyananaksia!


Minä ja tyhmä melkeinrepeämisilme Freiburgilaisessa Bächlessä eli jonkinsortin purossa. Noita risteili pitkin poikin tuota kaupunkia, ja meistä oli mainio idea järjestää sellainen kuvaussessio siinä pääkadun vieressä. Meidän facebookkaverit voi käydä katsomassa miten hienoa jälkeä siitä tuli... :D Tässä on sitten samalla päivän asu, vaikka ihan huono sellainen kun tuo paita roikkuu ja lahkeet on käärittynä ja kengät puuttuu mutta antaa olla, hieno on.Yhden vaatekaupan eteen oli pystytetty koju josta sai varsin tujakoita drinkkejä neljällä eurolla. Kaksi mojitoa, kiitos!


Anna leikki turistiopasta (+ päivän asu). Ilmeestä voikin varmaan sitten lukea kaiken oleellisen. 


Tästä kuvasta me ollaan oltu ihan innoissamme jo vaikka kuinka monta päivää: miten kaksi tavista, joilla ei yleensä ole kummempia poseeraustaitoja, onnistuu näyttämään hyvältä ja vielä yhtä aikaa

Iltaa varten käytiin sitten vähän "laittautumassa" juna-aseman vessassa ja alikulkutunnelin lattialla (ihan hienoa jälkeä tuli! vaikka joku tais luulla meiän tarkoitusperiä vähän joksikin muuksi kun heitti meidän päälle kolikoita...) ja suunnattiin kivannäköiseen italialaiseen syömään ja juomaan halpaa valkkaria.Annokseni + puolikas karahvi viiniä + maitokahvi jälkkäriksi taisi tehdä yhteensä noin 11 euroa. Tuollahan voisi syödä useamminkin! Ja voin kertoa että en ole varmaan ikinä syönyt niin hyvää (ja kermaista ja rasvaista) spagetti carbonaraa. Ei juma, pasta ja kerma (ta juusto, ihan se ja sama) on kyllä varmaan maailman turmiollisin ja houkuttelevin ruokayhdistelmä. 


Ravintolasta matka jatkui superkivaan irkkupubiin viettämään loppuiltaa. Siellä piti siis vain käydä katsastamassa meininki, mutta jostain syystä  jumituttiin hieman... :D Tämäkin paikka oli huisin hieno, tuosta pylvään kuvioinnista saa vähän esimakua mitä sisustukseen tulee. Juominen oli hyvää ja kelpohintaista ja viihteestä piti huolen kaksi live-esiintyjää. Huikeaa! Koska ajateltiin olla säästäväisiä eikä varattu paikan päältä hotellihuonetta, kipitettiin sitten keskellä yötä asemalle ja kotia. Seuraavasta päivästä ei ole mitään kummempaa kerrottavaa, kunhan nukuttiin pitkään, koomattiin vielä pidempään ja syötiin tarkoituksenmukaista ruokaa. ;) Ei muuta sanottavaa kuin että mahtavaa, on ihana päästä aina välillä tuulettamaan itseään uusissa paikoissa ja hyvässä seurassa! Ja tuosta kaupungista tykkäsin ihan hirveästi, ehkä se oli ne purot tai se että kaupunki mainostaa itseään "ekokaupunkina". Suosittelen käymään, vaikka ei Euroopan turistikohteiden ykkösiin kuulukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kerro vain!