23.4.2012

Toinenkin lelu

Kun kerta kirjoittelun makuun päästiin niin kirjoitellaan sitten enemmänkin. :) Nyt loppuu arvuuttele, saanen esitellä teille toisen Suomi-lomani aikana hankkimistani uusista vempaimista!


Kyllä, se on uusi järjestelmäkamera! Vanha järkkärini (tai siis järkkärimme, se kun on (oli?) yhteinen pikkusiskon kanssa) EOS400D oli palvellut jo viisi vuotta, ja jotenkin alkoi tuntua siltä, että kaipaisi uusia tehoja testailtavaksi. Suurin ongelma oli kuitenkin tuo yhteisyys: kameran pitämisoikeus oli kestotappelun aihe jo kun molemmat asuivat vielä kotona, saati sitten kun minä päätin muuttaa toiselle puolelle Eurooppaa. Tulos oli että minä ostin pikkupokkarin ja pärjäilin sillä maaliskuun alkuun asti, jolloin armollisesti sain ennakkotehtävien kuvailua varten kuukaudeksi "lainata" omaa kameraani ja roudata sen mukanani tänne. Oli siis myös pelkästään helpompaa ostaa itselleen täysin oma vehje.Tuo kääntyvä näyttö on kyllä mainio: Kameran ollessa pois käytöstä sen saa piiloon tuonne "kuoppaan", etsimen (onhan sen silmäreikäsysteemin nimi varmasti etsin? :D terveisin "kyllä, hain opiskelemaan valokuvausta") läpi kuvattaessa kätevästi runkoon kiinni ihan kuin vanhassakin kamerassa ja näytöltä kuvattaessa (joo, näinkin voi tällä kaverilla tehdä!!) sitä saa väänneltyä ja käänneltyä akselinsa ympäri mielensä mukaan, mikä tietenkin helpottaa erilaisiin kuvakulmiin pääsyä huomattavasti: enää ei tarvitse kuvata "sokkona" siinä tapauksessa että asento on liian hankala sen etsinreiän läpi kurkkia. Myös omakuvien ottamisesta tuli yhtäkkiä niin kovin helppoa.


 
Objektiiviksi aloituspakettiin valkkaantui Canon EF-S 18-135 mm IS eli suhteellisen monipulinen putki kuvanvakaimella. Zoomivaraa perus 18-55 milliseen kittiputkeen verrattuna on siis aika kivasti, ja näin pakettina ostettaessa hinnastakin tippui iloinen osa pois. :) Tämän lisäksi minulla on vanha (oikeasti vanha, käytettynä ostettu ja kitisevä) 75-300 mm putki, myöskin kuvanvakaimella, liekkö noin pitkiä ilman sellaista löytyykään? :D Tästä en osaakaan sitten sanoa enempää, tekninen tietämykseni on vähän rajallinen joten osaan vain kertoa että hyvä putki on, manuaalitarkennus toimii moitteettomasti (automaattia en hirveästi käytä) ja soveltuu monenlaiseen kuvailuun.Ja tässä vielä tuo ihan normaali valintakiekko sekä tekninen näyttö ja sen säätämiseen tarkoitetut suoranaviskat. Käteviä nämäkin, ei muuta tyhjentävää sanottavaa.


En minä tätä oikein osaa vielä ammattimaisesti käyttää, vaatii opettelua että tästä saisi kaikki tehot irti. ISO- systemit ja valotus toimii tässä jotenkin eri tavoin kun vanhassa kamerassa, jossa tosin suurin iso taisi olla 1600 tämän ystävän 6400 verrattuna. Ei siis ihme jos skaaloituksessa on jotain eroja. Ja eiköhän tekniikkakin ole viidessä vuodessa ottanut askelta eteenpäin, minä olen tippunut kelkasta! Rakkautta tämä kuitenkin on, siitä olen parin viikon käyttökokemuksella sataviiskytprosenttisen varma. Joten eikun manuaalia selaamaan ja kuvaamaan, sillähän sitä oppii. :)

Ainiin, ja jos joku ihmettelee että miten tällaisella köyhällä au pair raukalla on varaa ostella itselleen uusia kameroita, niin muistutan että minulla oli tässä talven aikana kaksikymppiset. Perhe ja isovanhemmat siis osallistuivat kukin tietyllä summalla kameran hankkimiseen, jolloin itselleni jäi koko paketista maksetavaksi noin 300 euroa. :) Ja juu minulle ei taideta ostella synttärilahjoja muutamaan vuoteen, katsellaan uudestaan sitten kolmikymppisillä. :D
3 kommenttia:

 1. Aaaaa tahtoo kans noin hienon kameran! Ei kestä.
  :( <3
  Jos vaan osais käyttää kunnolla tota nykystäkin...
  Haluutko paljastaa paljon toi makso?

  VastaaPoista
 2. Kelpaiss. Itel on järkkäri ja en osaa käyttää sitä sillai hienosti.:(

  VastaaPoista
 3. Aino: Koko paketti johon kuului EOS60D runko, tuo 18-135 mm putki, nelipaikkainen kamerareppu, kaksi akkua ja kaksi muistikorttia irtosi noin 1300 eurolla. :) Ja siinä oli itse asiassa muutama kymppi alennustakin.

  Anniinas: Eihän sitä muuten opi kun kuvaamalla, jos on manuaali vielä tallessa niin siitä ensin katsoo mallia ja sitten treenaa! :)

  VastaaPoista

kerro vain!