19.4.2012

Rupatellen vastaan jos kysytään

Katselin taas noita blogin tilastoista löytyviä liikenteen lähteitä, ja aika moni näköjään edelleen päätyy tänne au pair -blogi mielessä, vaikka varsinainen aupparipestini loppuikin jo jokin aika sitten. Tai no, ihan samaa hommaahan minä edelleen teen, perhe vain vaihtui välissä, joten kaipa tämä voisi yhä toimia auppariblogina. :D muttakunontämäbloggaaminenmeinannutvähänjäädä ja bla bla bla seli seli. Mutta sen sijaan, että alkaisin nyt taas rupatella nykyisestä perheestäni ja miten nyt menee (hyvin siis kylläkin), niin voisin järjestää elämäni ensimmäisen kyselypostauksen! Aiheena olisi siis lähinnä au pair -elämä, esimerkiksi syyt lähteä, perheen löytäminen, fiilikset, työnkuva, ystävien hankkiminen, lastenhoidon abc, perheen vaihtaminen, hyvät ja huonot kokemukset, lastenvahtikeikat ja niin pois päin. Kokemusta siis löytyy vähän vaikka mistä, joten uskon (tai vähintäänkin toivon) voivani vastata vähän vaikka minkälaisiin kysymyksiin. Eli antaa tulla vaan! :)5 kommenttia:

 1. Hei, ihanaa, olen just ajatellut että jos ensi vuonna hyppäisinkin ulos sivistyksen somasta kehdosta ja koettaisin onneani maailmalla, mutta pari asiaa vielä askarruttaa.. Eli täältä pesee!

  Kannattaako lähteä aupairiksi järjestön kautta vai yksityisen kautta?
  Mikä on paras au pair perheen hakusivusto?
  Kuinka helposti uudessa maassa oppii kieltä ja pärjääkö vieraankielisessä maassa, jos ei ole lukenut kuin pari hassua kurssia etukäteen?
  Kuulin jostain että jotkin perheet vaativat esim 100 h aiempaa lastenhoitokokemusta, pitääkö tämä paikkansa?
  Sitten haluaisin vielä tietää eksaktisti omasta kokemuksestasi:
  Kannattiko lähteä? Kuinka löysit isäntäperheesi? Mitä olet oppinut au pair kokemuksesi aikana?

  Kiitos jo etukäteen vastauksista ja jatka samaan malliin kirjoittamisen kanssa, luen mielelläni lisää aupair kokemuksia ennen mahdollisia omia vastaavia! :)

  VastaaPoista
 2. terveisin siis Reetta :D

  VastaaPoista
 3. Miten siellä jaksaa henkisesti vaikeina aikoina?
  Entä miten tulisi suhtautua jos on erimielisyyksiä perheen kanssa esim lastenhoidosta?

  VastaaPoista
 4. Olisi kiva jos kertoisit siitä ekasta päivästä kun saavuit au pairiksi, esim miten asiat hoitui perheen kanssa alussa? Oliko kielen kanssa ongelmia? Miten lapset suhtautuivat?
  Oliko perheellä sinulle jotain sääntöjä kuten kotiintuloaikoja tms.?
  Oletko matkustellut paljon muissa maissa au pair vuoden aikana?
  Mitkä asiat siellä oli erilailla kuin Suomessa? Tuntuiko jotkut siellä normaalit tavat sinusta oudoilta?
  Miten/ mistä löysit kavereita?

  Itse olen lähdössä elokuussa au pairiksi, joten kysymyksiä kyllä riittäisi :D

  VastaaPoista
 5. Mä voisin kysyä tosta perheen vaihtamisesta: Miks päädyit vaihtamaan? Kaduttiko vai oliko uus paikka kivempi? Miten löysit uuden perheen, oliko vaikeeta? Miten työskentely eros kahdessa eri perheessä ja miten siihen sopeutu?

  VastaaPoista

kerro vain!