28.8.2011

J´habite à la ville francaise


Kuten otsikkokin sanoo: Minä asun ihan oikeassa ranskalaisessa pikkukylässä! Voiko romanttisempaa ollakaan? Eli jos jollakulla on ikinä ollut aikomuksena kosia minua (aivan varmasti) niin kipinkapin tänne, romanttisemman näköistä paikkaa on vaikea löytää! Ihan tosi, täällä on superkaunista.

Käytin tämän päivän kävelemällä ympäri kylää ja ylösalas vuorenrinteitä. Samalla kun opin hahmottamaan uutta kotiseutuani, napsin sieltä täältä kuvia ihan teitä lukijoita ajatellen. :) Tässä siis"muutaman" otoksen kuvasarja + valaisevat kuvatekstit.


Tässä on kotikatuni, jolla on niinkin hirviömäinen nimi kuin Rue de maréchal se Lattre de Tassigny. Kylän nimi on Mutzig, ja tämä sijaitsee Kaakkois-Ranskassa, Alsacen maakunnassa lähellä Strasbourgia. Saksa ja Sveitsi ovat aika lähellä, joten täällä on kuulemma erilaista elää kuin muualla Ranskassa. Kaunis katu, eikö? Harmi vain että minä en asu tuollaisessa hienossa keltaisessa huvilassa, vaan...


... tällaisessa ihan normaalissa kerrostalossa. Tylsää! Mutta asunto on kyllä iso ja kodikas, ei minulla mitään valittamista ole. :) Oman aidatun takapihan puuttuminen vain vähän harmittaa, kun en ole 
tähän mennessä onnistunut löytämään täältä minkäänlaista yleistä puistoa jossa voisi lötkötellä.


Tässä on kylä ylhäältä päin katsottuna, ihan pirun jyrkän mäen puolivälissä. (Minä voisin muuten sanoa tätä pieneksi kaupungiksi, vaikka täällä onkin vain n. 6000 asukasta. Ihan eri meininki kuin jossain kotoisessa Nilsiässä.) Tällä alueella on useita matalia vuoria ja vuorijonoja, ja Mutzig sijaitsee yhden niistä rinteellä ja juuressa. Tämä kuva on otettu toisiksi ylimmältä kadulta, minä asun yhden tason alempana. Vasemmalla näkyy kirkontorni.


Ylhäällä kaupunki loppuu metsään, jota jatkuu vuoren huipulle asti. Siis pienen vuoren, ison kukkulan, makuasia. 


Kun rinnettä lähdetään laskeutumaan alaspäin, ensimmäisenä tulee vastaan uudempi (siis keskustan ikivanhoihin taloihin verrattuna) kerrostaloalue, jolla minä siis asun. Sen jälkeen vastassa on paljon tällaisia ihanuuksia puuarhoineen - sateenkaaren eri väreissä.


Maalaisromantiikkaa lähes kaupungin keskustassa.Jotain Suomestakin tuttua täälläkin on, heh. Pihlajanmarjat näyttävät sykyltä, mutta täällä on kyllä ihan kesä vielä, tänäänkin +25 c!


Kaupungin hautausmaa. Hurja, eikö?


Hyvin ranskalaista!


Keskustassa, joka sijaitsee siis laaksossa vuoren helmoissa, oli koko keskuskadun mittainen kirpputori! Ou mai gaad siellä oli kaikkea ihan superihanaa, mutta koska täällä ei puhuta lähes ollenkaan(!) englantia ja minun kielitaitoni on vielä vähän epäluotettava, tyydyin katselemaan.

Ja aivan keskustassahan näytti tältä:


Tuossa teesalongissa kävin juomassa lasillisen mustaa teetä ja syömässä croissantin. Ihanaa. :)
Kaupungin toisena "rajana" on keskustan takana virtaava pikkuinen joki (tai iso puro; taas makuasia). Tosin voihan senkin takana olla vaikka mitä, en tiedä kun en lasikuuttani vaivautunut käymään. Onhan tässä vielä päiviä.

Mitäs pidätte uusista hoodeistani? :)2 kommenttia:

  1. Bonsoir! Itku, oon kyllä niiiiiin kateellinen tuosta paikasta, tuosta KOKEMUKSESTA ! lähen kyllä tekeen työharjottelun ulkomaille. piste. Mutta nauti, aivan ihana juttu! :-) terveisin Katkera ja kateellinen vuonna -97 viimeks ulkomailla käynyt :-D

    VastaaPoista
  2. Voiei, ei tämän katkeroitumista pidä aiheuttaa. :D Mutta nauttimisesta: yes I will! Voin kyllä suositella jo nyt ulkomaille häipymistä hetkeksi, vaikka tiedän että täällä tulee olemaan varmasti myös ikäviä hetkiä. Mutta eikös kotonakin? :)

    VastaaPoista

kerro vain!