26.8.2011

Ensimmäiset muuttokuulumiset

Tältä täällä ihan oikeasti näyttää!

 Heipä hei! Make me venture on nyt virallisesti siirtynyt ranskaan! Täällä se myös pysyy (toivottavasti) seuraavat 7 kuukautta. :) Fiilikset ovat päällisin puolin positiiviset: perhe on ihan huikean mukava! Täällä asustaa tällä hetkellä äiti, 4- ja 6- vuotiaat pojat ja (kuulemma) äkäinen kissa. Pojilla on isäkin, mutta hän nyt sattuu työskentelemään sotilaana ja on tällä hetkellä komennuksella lokakuuhun asti.

Nämä ovat nyt ihan pikakuulumiset, minun koneessa on jotain häikkää ja se ei suostu ottamaan langatonta yhteyttä nettiin, joten joudun istumaan tässä olkkarissa modeemin vieressä aina kun tahdon nettiin. Ja vähän vieraskorea kun vielä olen, en kehtaa istua tässä superpitkään päivittelemässä - tai raahata kamera-arsenaalia tähän jotta lisäisin kuvia. Siksi taas weheartit.comin kuvat pelastavat tekstini tylsyydeltä, heh.

Kieli tuntuu vielä superhankalalta: lasten puheesta en ymmärrä hönkäsen pöläystä, ja perheen äitikin joutuu koko ajan toistamaan ja helpottamaan vähän englannilla. Mutta kyllä se tästä. :) Kylä on kaunis, minulla on oma huone jossa on parisänky ja hauska vaatekaappi, ja täällä on vielä ihan kesä. Tänään käytiinkin uima-altaalla vähän pulikoimassa ja ottamassa aurinkoa. ;) Ruoka on kyllä laihduttajan näkökulmasta aivan kamalaa: leipä on sitä maailman vaaleinta patonkia, tottakai, aamu alkoi kuivakakulla, leivän päälle laitetaan voita ja täysrasvaista juustoa ja keksejä ja muita hiilariherkkuja popsitaan koko ajan. Onneksi täällä ei syödä kamalan paljoa, aikuiset yleensä kolme kertaa päivässä ja kunnolla vasta illalla. Minä olen kuin lapsi, saan luvan syödä neljästi kun kauhistelin ruuan vähyyttä. Thank god! Mutta on hyviäkin puolia: kasviksia syödään (=aikuiset syövät, lapset eivät) paljon ja suolaa ei käytetä melkein ollenkaan.

Okei, tämä riittää tällä kertaa, minä menen nyt nukkumaan. Lisää seuraa kuvien kanssa. Bonne nuit! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kerro vain!