4.5.2012

To Asia?

Piti tulla tekemään jonkinlainen vappupäivitys, mutta koska kuvien muokkaaminen vie liikaa aikaa lukemiseltani (luen ihan oikeasti tällä hetkellä lähes kaiken mahdollisen vapaa-aikani), niin päätin jättää sen joskus hamaan tulevaisuuteen ja tulla sen sijaan vähän vouhkaamaan. Vouhkaaminen on ollut parin viimeisimmän päivän sana. Kerrankin on nimittäin aihetta.

Tarina alkaa siitä, kun eilen aamulla soitin kotikaupunkini postikeskukseen ja kysyin töitä kesäksi, niin kuin jo aiemmin oli sovittu. Järkytyksekseni sain kuulla, että töitä ei näillä näkymin tipu eikä lirise. Ei sillä että he eivät palkkaisi tänä vuonna kesätyöntekijöitä, he eivät vain palkkaa minua. Olin - ja olen edelleen - oikeasti hämmästynyt, mikseivät he ottaneet minua takaisin töihin, olinhan siellä viime vuonna yhteensä puoli vuotta ja olisin jo osannut työn. En edelleenkään tiedä mikä meni vikaan, koska tietääkseni olin hyvä työssäni, suurempia virheitä en tehnyt, en laiskotellut, en pahemmin myöhästellyt (kahdesti nukuin kyllä aamuvuorossa pommiin, mutta korvasin sen jäämällä pidemmäksi aikaa töihin, ja sattui sitä muillekin, ei kai se voi olla syynä?) tai valittanut työstäni, koska oikeasti pidin siitä. No, puoli päivää ehdin olla todella masentunut ja kärsiä kesätyöttömyyden pelosta ja ikuisen köyhyyskierteen teoriasta, kunnes nykyinen hostäitini tarjosi aika huimaa vaihtoehtoa välivuoteni päätteeksi.


Minä lähden (ehkä todennäköisesti luultavasti) AASIAAN! Pitänee ehkä hieman selittää että miten tähän päädyttiin. Nykyinen perheeni on siis kansallisuudeltaan malesialainen, ja heillä on runsaasti ystäviä ympäri Kauko-itää. Minulla olisi siis pientä korvausta vastaan tarjolla turvallista kotimajoitusta sekä Malesiassa (Kuala Lumpurissa? en ole ihan varma missä päin maata ja tuo on ainoa kaupunki jonka tiedän siellä sijaitsevan :D) ja Shanghaissa. Ja tosiaan ystäväiseni Anna asuu jonnekin kesän lopulle asti Hong Kongissa, joten pakkohan sinnekin olisi suunnata kun kerran perheessä saisi (ainakin muutaman päivän) majailla. Toisin sanoen, pääsisin aika halvalla näiden majoitusten kanssa: kattaisin omat kuluni, ruokani (joka on Aasiassa halpaa) sun muut pienet jutut. Joko alkoi houkuttaa? Minua ainakin!


Matka kestäisi siis luultavasti jokseenkin kuukauden, ja sisältäisi (suurinpiirtein) viikon Hong Kongissa, viikon Shanghaissa, viikon Malesiassa ja mahdollisesti noin viikon reppureissaamista Vietnamissa/Thaimaassa. Ja tällä hetkellä vaikuttaisi siltä, että reissu sijoittuisi heinäkuun loppuun-elokuulle, toinen vaihtoehto on kesäkuu. Keskellä kesää en viitsi lähteä, sillä yritän kuitenkin löytää niille parille Suomessa viettämälleni kuukaudelle jonkinlaisia kesätöitä. Olkoon sitten vaikka puhelinmyyntiä, siivousta tai taimenistutusta, I can take it, mikä vain menee kun tietää käyttävänsä rahat johonkin tällaiseen.


Järki sanoo, että tällaisen huihaivuoden jälkeen pitäisi etsiä mahdollisimman hyväpalkkainen kesätyö ja asua kiltisti vaan siellä vanhempien luona ja välttää kaikkia kuluja, jotta saisi säästötilin taas täytettyä ja velkansa maksettua. Mutta sydän sanoo, että tämä on niin kerran elämässä -mahdollisuus, että siihen olisi tartuttava. On olemassa asioita, joita ei voi mitata rahalla, ja ehkä minun on tarkoitus kerätä juuri niitä asioita tämän vuoden aikana. Joten vaikka oma kantani alkaakin olla pikkuhiljaa selvillä, niin kysyn kuitenkin teiltäkin:


To Asia or not to Asia?8 kommenttia:

 1. Mä ehdotan että tuut tänne sitte ku mullakin on lomaa. Nää nimittäin pitää ainaki 1-2 vkon loman joskus heinä-elokuussa eli mä olen silloin vapaa. Plan B on, että etit töitä nyt Strasista ja kehität sun ranskas. Ne tuttavat ympäri Aasiaa kun eivät katoa mihinkään eli voitais tehä yhdessä reppureissu kahen vuoden sisään kuitenki! :)

  VastaaPoista
 2. Arvaa vaan mitä sanon tähän. :D
  Jos et mee niin meen sun sijastas!! Ja: miksi mennä myöhemmin jos voi mennä nytkin?

  VastaaPoista
 3. To Asia! Se nyt on ihan totta, että kaikkea ei saa rahalla ja jos nyt tarjoutuu tommonen mahdollisuus, niin ehdottomasti! Mutta ei sekään hei huono ois jos sä tänne Strasiin tulisit..! :) Saat kyllä kertoo kaikki suunnitelmat sitten kun nähään viikon päästä!

  VastaaPoista
 4. TIetysti kannattaa tehdä niin kuin itsestäsi parhaimmalta tuntuu!
  Itse ainakin, jos jättäisin tuollaisen mahdollisuuden käyttämättä, katuisin varmaan loppuelämäni. Ei tuollaisia tarjouksia joka kulman takana ole odottamassa :)

  VastaaPoista
 5. Siis kui siistii! mä haluun kanssa :p

  VastaaPoista
 6. Siis todellakaan et kuuntele järkeä tässä asiassa! Sä kerkeet koko elämäs tehä töitä ja kun sulle tarjoutuu tollanen tilaisuus niin tottakai tartut siihen! Jotkut ei koskaan koe tollasta eli nyt hei nauti elämästä!:)

  VastaaPoista
 7. Definitely to Asia!!! Säästötiliä kerkee täyttää lopun elämäänsä.

  VastaaPoista
 8. nätti tän blogin ulkoasu! :p kahvinen.blogspot.com

  VastaaPoista

kerro vain!