13.1.2012

Äänioikeutetun aivopesupuhe

Mä olen aina ollut kiinnostunut politiikasta, joten äänestäminen ja vastaava toiminta on mulle erittäin luonnollista. Puolueeseenkin olen itse asiassa liittynyt, heti viime eduskuntavaalien pettymyksen jälkeen minusta tuli virallisesti Vihreä. En todellakaan voisi kuvitella jättäväni äänestämättä, satuin sitten asumaan vaalien aikaan Suomessa tai jossakin ihan muualla. Onneksi minun kohdallani äänestämään lähteminen ei ole niin kauhean vaikeaa, lähin toimisto löytyy tutun 20 minuutin junamatkan päästä Strasbourgista. :) Minusta politiikka kuuluu yleissivistykseen, ja oikeus äänestää on niin loistava juttu, että se on lähes velvollisuus. En siis tarkoita, että jokaisen kansalaisen tulisi tunnustaa jotain väriä, keskustella presidenttiehdokkaista kahvipöydässä tai pyrkiä vanhoilla päivillään eduskuntaan, mutta olettaisin, että kaikilla äänioikeutetuilla olisi edes sellainen asenne, että äänestäminen on positiivinen juttu ja sillä voi vaikuttaa. Että olisi sen verran viitseliäisyyttä, että selvitettäisiin se itselleen sopivin ehdokas (google, vaalitentit ja erilaiset vaalikoneet ovat ystäviä tässä hommassa) ja käveltäisiin sinne lähimmälle äänestyspaikalle heittämään numero lappuun. Tai jos ei numeroa, niin edes tyhjä, ei mitään. Minusta äänestämättä jättäminen ei ole kannanotto, mutta tyhjän äänestäminen kertoo jo siitä, että tälle kyseiselle kansalaiselle sopivaa vaihtoehtoa ei nyt vaan löytynyt. Tiedän kyllä että suurimman osan mielestä on siis sama jäädä kotiin, miksi vaivautua "turhaan" äänestyskopille, mutta näin omana mielipiteenäni suosittelisin kuitenkin. :)

No, entäs minun presidenttiehdokkaani? No jos alun luki tarkkaan, sen saattaa jo arvatakin.

stripit täältä


Minusta Pekka Haavisto on järkevä, mielipiteistään varma mutta presidentinomaisella tavalla maltillinen mies. Hän on kunnostautunut sekä ympäristön että rauhan tehtävissä ympäri maailmaa, ja kyennyt neuvottelemaan kaikenlaisten ihmien ja ryhmittymien kanssa, saavuttaen myös tuloksia. Mielestäni hän olisi Suomelle askel eteenpäin, tulevaisuuteen, pois nykyisestä kyräilyn ja suvaitsemattomuuden ilmapiiristä. Suomen tulisi avautua ulospäin, ei käpertyä itseensä! Jos mä jotain olen tällä reissullani oppinut, niin sen, että suomalaiset ovat oikeasti aika metsäkansaa, ainakin jos huonoja puolia tarkastellaan. Suomessa maailma tuntuu liikkuvan hitaammin, kaikkea uutta ja edistyksellistä pelätään ja vanhoista toimintatavoista halutaan pitää viimeiseen asti kiinni. Ei pidä käsittää väärin, olen edelleen hyvin ylpeä suomalaisuudestani, ja vanhojen tapojen ja perinteiden kunnioittamisessa ei ole mitään väärää, mutta tällä hetkellä pieni maamme tarvitsisi ehkä hieman lisää rohkeutta hiipiä pois metsätöllistään. :) Tätä kehitystä vetämään tarvitaan mielestäni Haaviston kaltainen keskustelukykyinen presidentti. Ja vaikka hän on itse toivonut, että hänen homoutensa ei vaikuttaisi vaaleissa puolesta eikä vastaan, niin olisihan se muille maille viesti avoimemmasta ja suvaitsevammasta suomesta, homopressa nimittäin.


Ja mua ei ainakaan haittaa yhtään, että ehdokastani ajetaan eteenpäin härskillä huumorilla. ;) Siispä huomenna aamulla minullekin kakkonen on ykkönen! Muille sen ei tarvitse olla, mutta toivoisin kuitenkin että mahdollisimman moni teistäkin käyttäisi äänioikeuttaan. Meillä kun on siihen mahdollisuus.

5 kommenttia:

 1. Jos olisin facebookissa niin painaisin: TYKKÄÄ.

  Oon kyllä pesunkestävä vassari, enkä muuksi muutu. Kakkonen nyt vaan oli parhain vaihtoehto näissä vaaleissa. :)

  VastaaPoista
 2. Voi vitsi, hyvä teksti! Itekin oon löytäny vihreistä itelleni sen puolueen, joka sopii just minun arvoihin ja Haavistolle se ääni napsahti heti kun äänestys alkoi. ;) Haavistolla vaan taitaa olla aika paljon nuoria kannattajia, ja moni nuori saattais kiinnostua siitä, jos sattuisivat perehtymään asiaan. Nuoret kun ei oo mitään aktiivisinta äänestyskansaa, niin toivottavasti ei jää Haaviston äänet siitä kiinni.. Niinistö kun on pahin vastustaja ja sitä taas kannattaa paljon vanhemmat ihmiset, joille äänestäminen tulee ihan luonnostaan. Linkitä tämä teksti Facebookiis! (hmm, kuulostanpas fanaattiselta... :D)

  VastaaPoista
 3. Mä kirjotin meistä! http://mommyimstillalive.blogspot.com/2012/01/joskus-olet-pulu-joskus-patsas.html

  VastaaPoista
 4. Noora: Kiva että tykkäät, ja paras vaihtoehto tosiaankin!

  Titta: Mä taidan olla vähän fanaattinen, mutta linkitin jo samantien kun olin kirjoittanut... :D Ehkäpä näin kannoin oman korteni Haavistokekoon!

  Anna: Jee!

  VastaaPoista
 5. Tulipas monta huutomerkkiä, oikea ylipirteä aamuvastaus minulta heh.

  VastaaPoista

kerro vain!